Blog

Inspirationsside til den perfekte Valentisdag eller gave.
I år falder Valentinsdag på en torsdag, nemlig torsdag 14. februar. Og for at hjælpe jer romantikere derude, har vi på Valentinsgaven lavet en guide til, hvordan du kan sammensætte den helt perfekte Valentinsdag.
Valentinsgaven har lavet en kærlighedsfyldt og forrygende guide-side til, hvordan du kan sammensætte den helt perfekte Valentinsdag eller finde den perfekte gave til den du holder af.
Har du en særlig person i dit liv, der fortjener at blive forkælet og hygget om, er Valentinsgaven en god anledning til du kigger videre på vores side og få lidt input på  hvordan du kan få fortryllende og uforglemmelig Valentinsdag.

God fornøjelse og god forelskelse.

Valentinsdag er hjerternes fest-dagen der handler om kærlighed.
Valentinsdag er den mest romantiske dag i løbet af hele året. Hvert eneste år fejres Valentinsdag d. 14. februar af tusindvis af mennesker rundt omkring på kloden og bliver også kaldt “de elskendes helligdag”. Valentinsdag er den dag om året hvor der er flest par der bliver forlovet og finder sammen.

Det er også dagen hvor der bliver købt flest blomster i løbet af et helt år. Dagen forbindes tit med farven lyserød og bliver tit fejrede af især helt unge par der for nyligt har mødt hinanden og endnu er nyforelskede. Der bliver tit udvekslede kort, blomster, chokolade eller andre kærlige gaver der symbolisere at man elsker hinanden.

Historie
De elskendes helligdag blev indført af en pave med navnet Gelasius i år 465. Dagen blev opkaldt efter den romerske præst ved navnet Valentin. Han blev henrettet ved halshugning d. 14. februar. Efter han var blevet halshugget udnævnte den romerske kirke ham til helgen Sankt Valentin.

Valentinsdag i USA.
Valentinsdag er en årlig dag der oprindeligt er en Amerikansk skik.  Egentlig så er Valentinsdag oprindeligt ikke fra Amerika men derimod fra det daværende romerrige. Men det bliver blot kaldt en Amerikansk højtid fordi det er her den er mest populær.

USA er det land som går mest op i valentinsdag, der sendes i gennemsnit 192 millioner valentinskort i USA omkring valentinsdag. Derudover bliver der også brugt meget større summer på gaverne, hvilket er en hovedsagelig del af valentinsdag. Faktisk så kan valentinsdag mærkes på BNP kurven i Amerika såvel som herhjemme og i andre lande.

Valentinsdag i Skandinavien.
I Danmark, allerede i 1950´erne forsøgte blomsterhandlere at indføre dagen – men forgæves. Den slog først folkeligt igennem i slutningen af 1990´erne.
Svenskerne har kendt dagen lidt længere end vi. På den anden side af sundet kaldes den “Alla Hjärtans Dag”.
I Finland er valentinsdag ikke for turtelduer – det er bare en dag hvor man fejrer folk man holder af, sådan generelt.

Valentinsdag i Østen
Valentinsdag er ikke bare Valentinsdag. Kinesisk Valentinsdag fejres for eksempel en helt anden dag end vores vestlige Valentinsdag. Så hvor vi i Danmark og andre vestlige lande lige nu løber paniske rundt og køber gaver, har en kinesisk fyr eller pige flere måneder endnu til at forberede Valentinsdag.

Kinesisk Valentinsdag falder på den 7. dag i den 7. måned ifølge den kinesiske månekalender. Tallet 7 menes at bringe held i kærlighed. Faktisk er dette tal et af de få numre, som er et lykketal i både kinesisk og vestlig numerologi. Derfor spiller tallet 7 også en vigtig rolle i den populære mytologi, der omgiver kinesisk Valentinsdag:

Den 7. datter af Himlens Kejser forelskede sig i en fattig hyrde. De blev gift og fik børn uden hendes fars tilladelse. Da kejseren opdagede dette, straffede han dem ved at bortvise dem hver især til to forskellige stjerner, som kun mødes én eneste gang om året – på den 7. dag i den 7. måne-måned. Hele året ser de to elskende altså ikke hinanden udover på denne ene dag, som kan betegnes som kinesisk Valentinsdag. Kinesiske elskende fejrer nemlig dagen, som vestlige par fejrer Valentinsdag d. 14. februar. I Japan kaldes festivalen Tanabata, som betyder „den 7. aften“

Valentinsgaven til din partner.
Der er da også en grund til at der bliver brugt så mange penge til gaver på valentinsdag. Der er en helt speciel grund til, at man fejrer valentinsdag og meget få ville sige det var fordi det er, at ære Sankt Valentin. Det er derimod for og fejre den kærlighed vi mennesker har til hinanden. Den er til for at sige til de mennesker man har nært, at man elsker dem.
Ja der er utroligt mange gode muligheder til, hvordan en gave på valentinsdag kunne se ud.

Dog er det de klassiske gaver, hvilket vil sige både blomster, chokoladeæsker og biografture mange værdsætter. Det er dog helt op til dig, hvilken gave du vil vælge for uanset hvad du giver dem du har nært skal de nok sætte pris på det fordi du er som du er.
Sæt et personligt præg på din kærlige tanke.

Valentinsdag med den du holder af
Hvem siger at man skal fejre Valentinsdag med en partner? Mange vælger at tilbringe min 14. februar 2012 med sin familie, venner, kollegaer, kæreste eller blot med en man holder af. Det er tanken der tæller.

Singlens Valentinsdag
Hvis du ikke har en kæreste i dag, er du sikkert ved at gå til over alle de hjerter og kvalmende røde farver over alt. Men du behøver ikke gå kold over denne sukkersøde dag, men få det bedste ud af den. Skriv til alle dine single veninder og inviter dem til pigehygge, vi taler hvidvin, sex and the city og dejlige cupcakes. Du kan bitche over alle de dumme mænd der ude, og glæde dig over du ikke behøver barbere ben, og have en lille kjole på, som er alt for kold på denne vinteraften. Happy single valentines day.

Valentinsdag på filmlærred
Valentinsdag er også blevet en stor begivenhed for filmproducenterne, der bliver hvert år lavet nye film til valentinsdag som er ekstra romantiske så det passer af par der er ude og fejre valentinsdag kan gå i biografen og se en romantisk film. En af de helt store valentins film er splatterfilmen My Bloody Valentine som bliver vist i flere biografer verden over hvert år til d. 14 februar for at at lokke forelskede par ind og se en film. Det er den mest indbringende valentins film, der er lavet.

Kærlighedsdigte

Valentinskager/cupcakes.
http://www.annetteskager.com/2013/01/valentins-cupcakes_17.html

Oplagte Valentines bøger

Ideér til valentinsgaven
På Valentinsdag er der nogle traditionelle ting, der er næsten umulige at komme udenom, hvis din udkårne skal have den ultimative forkælelse: chokolade, blomster og en god middag eller en gave af betydning. En tur i biografen eller en koncert oplevelse.
Fotogaveidé, massage, god vin, en rejse hvor man kommer væk fra hverdagen og det vante, røde hjerter, hjerteformet chokolade, kaffe/the, blomster, smykker, ur, hjerteformet væggeur, gavekurv, en god middag i hjemmet eller på en godt spisested,
gave til Ham, til hende, til familien, dit barn eller dit kæledyr.

Café holder Valentinsdag
http://www.aoa.dk/restaurant-og-cafe/valentinsdag